Баскетболен празник „Заедно преодоляваме бариерите!“ в СУ „Йордан Йовков“ – Тутракан

By 03.12.2021 December 13th, 2021 Новини

Под мотото „Заедно преодоляваме бариерите!“ премина Международния ден на хората с увреждания – 3 декември в СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан.

Деца със специални образователни потребности с голям ентусиазъм се включиха в в промоционалната кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2021, организирана от Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига.

Учениците на допълнителна подкрепа заедно с ресурсните си учители, помощник учителя, социалния работник и педагогическия съветник, и с любезното съдействие на  учителя по физическо възпитание и спорт Танжу Асан организираха баскетболен турнир. Всички участници в събитието показаха своите умения и спортен дух в областта на играта. Срещата беше емоционална и динамична и завърши с равен резултат.

Преди началото на спортната среща се проведе информационна беседа с учениците от двата пети класа, относно Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Leave a Reply