РЕГИОНАЛНИ ИГРИ ПО ФУТБОЛ И НАРОДНА ТОПКА‘2019 – РЕЗУЛТАТИ ОТ РАЗГРАД

На 23 април 2019 във физкултурния салон на ОУ „Васил Левски“ в Разград се проведе шестият от серията турнири по футбол и народна топка в рамките на Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс‘2019.

За шестнадесета поредна година в рамките на инициативата ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! в периода от 16 април до 30 май 2019 Спешъл Олимпикс България, под патронажа на Министъра на младежта и спорта и партньорството на Министерството на образованието и науката, съвместно с Българския футболен съюз, Федерация Народна топка България, Българския съюз по физкултура и спорт, фондация „ПроСпорт“, организира спортни празници по футбол и народна топка.

Шест обединени отбора от близо 50 деца с и без интелектуални затруднения взеха участие в спортния прaзник в Разград – от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Самуил, СУ „Христо Ботев“ – гр. Лозница, НУ „Васил Левски“ – гр. Лозница, ОУ „Никола Икономов“ – гр. Разград и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Ясеновец .

Приветствие към участниците в Регионалните игри по футбол и народна топка в Разград отправи г-н Николай Миланов, старши експерт по физическо възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието – Разград.

 „Акцент в игрите тази година е развитието на футбола и за жени с подкрепата на програма ЕРАЗЪМ+ на Европейския съюз. В Разград имаме два отбора по футбол от момичета и очакваме истинска надпревара“, сподели Емил Иванов, спортен администратор на Спешъл Олимпикс България непосредствено преди началото на игрите.

Съдия във футболния мач за момичета беше спортният доайен Здравко Душков.

Двата обединена отбора по футбол за момичета бяха от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Самуил. Отбор I и отбор II се класираха съответна на първо и на второ място.

В оспорваната футболна надпревара за момчета първи се класира обединеният отбор на СУ „Христо Ботев“ – гр. Лозница и НУ „Васил Левски“ – гр. Лозница, на второ място остана отборът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Самуил, на трето – отборът на ОУ „Никола Икономов“ – гр. Разград, и на четвърто – отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Ясеновец.

Целта на регионалните спортни празници е да се насърчи приобщаването и толерантността между децата, а образователните институции – да предложат нови възможности за децата да играят заедно. В промоционалните спортни празници ще вземат участие над 60 смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения.

Календар на Регионалните игри‘2019:

16 април 2019  (вторник), Бургас – Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Място – Спортен комплекс “Изгрев“

17 април 2019  (сряда), Хасково – Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Място – Комплекс „Фантазия“ парк Кенана

18 април 2019  (четвъртък), Пловдив – Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Място – Спортен комплекс “  Гребен канал

19 април 2019  (петък), Смолян – Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Място – ОУ „Асен Златоров“

22 април 2019  (понеделник), Велико Търново – Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Място – Света гора.

23 април 2019 (вторник), Разград – Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Място – СОУ „Васил Левски“

24 април 2019 (сряда), Добрич – Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Място – Спортна площадка в Изида

25 април 2019 (четвъртък), Враца – Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Място – Обществен парк „Хижата“

28 май 2019 (вторник), София – Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Национален форум „Млади атлети“ –  Място – НСА „Васил Левски“

 

Резултати и снимки от проведените турнири – на Фейсбук страницата на Спешъл Олимпикс България: https://www.facebook.com/sobulgaria/.

Регионалните спортни празници през 2019 са в рамките на кампанията ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!, в подкрепа на българското участие в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби през март 2019. Атлетите на Спешъл Олимпикс Бългрия на възраст от 14 до 42 години се състезаваха в 7 спортa – лека атлетика, бадминтон, плуване, боче, силов трибой, тенис и конна езда и завоюваха 19 медала и десетки отличия. Всичко за кампанията на WWW.FAN.BG

Регионалните игри са част от кампанията БЯЛ КАРТОН – символ на спорта за развитие и мир: WWW.FAN.BG/BIAL-KARTON/.

Мисията на Спешъл Олимпикс е  да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, както и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, своите връстници и общности.

Leave a Reply