Ученик от ОУ „Иван Вазов“ – Бургас с участие в прдизвикателството ФИТ5 в рамките на Евеопейската футболна седмица 2021

Дaнчо е уеник със специални образователни потребности в 6 клас от ОУ „Иван Вазов“ – Бургас. Под менторството на своя ресурсен учител Зоя Пенева от РЦПППО – гр. Бургас, той участва в Европейската седмица на футбола 2021 като се включи нашето предизвикателството ФИТ5.

Детето обича да спортува, а най-много го привлича футбола. В менюто му присъстват плодове и зеленчуци, но харесва да похапва и месце. Храни се по 5-6 пъти на ден и пие между 1,2 и 1,8 л. вода.

Дaнчо получи специална грамота от Спешъл Олимпикс България за проявената воля и положените от него усилия за приобщаване чрез спорт.

Предизвикателството #FIT5 е в рамките на програмата „Забавен фитнес“ на Спешъл Олимпикс България и се проведе от 20 септември до 10 октомври 2021 по повод Европейската седмица на спорта 2021.

През 2021 г. Спешъл Олимпикс България продължава кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2021 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България.

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка, както и други занимателни спортни игри.

Leave a Reply