ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ИЗПРАЩАНЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА ДЕЛЕГАЦИЯ ЗА СВЕТОВНИТЕ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В АБУ ДАБИ’2019 ОТ МИНИСТАРА НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА КРАСЕН КРАЛЕВ

“Искам да благодаря на всички, които ще защитават честта на България на Световните летни игри. Знам, че ще се представите успешно, както всеки друг път. Очаква се голяма конкуренция – 7 000 състезатели от близо 170 държави ще вземат участие в 24 вида спорт. Вие знаете собствените си възможности, вярвате в силите си и ще успеете да защитавате достойно честта на България. Уверявам Ви, че в спортния свят ще откриете много любов и нови приятелства. Това ще бъде едно чудесно изживяване за всички вас, особено за тези, които отиват за пръв път на тези игри. Атлетите, които са били там, вече знаят, че спортът е феномен, който сближава и помага за интегрирането на хора в неравностойно положение”, каза министър Кралев по време на срещата между българската делегация, родители и представители на Спешъл Олимпикс България, която се проведе в Министерството на младежта и спорта на 7 март 2019.

“Знам, че всеки един от вас отива с големи очаквания и иска да покаже най-доброто, на което е способен и Ви пожелавам да бъдете здрави, да бъдете спокойни, да вярвате в собствените си сили, за да може всеки да изпълни мечтите си”, добави Красен Кралев.

С решение на управителния съвет на фондация “Български спорт” и съдействието на Министерството на младежта и спорта участието в световните игри на Спешъл Олимпикс България е подпомогнато с 10 000 лв.

Председателят на Спешъл Олимпикс България Храбър Натов благодари на Министерството на младежта и спорта и фондация „Български спорт“ за оказаната подкрепа.

“Изключително сме благодарни за подкрепата, която министър Кралев ни оказва. Специално благодаря и на Спешъл Олимпикс България и прекрасния им екип за всичко, което правят. Защото аз като майка знам колко е важен спортът и как децата се развиват благодарение на него”, сподели Нели Ангелова, като представител на семействата на атлетите на Спешъл Олимпикс.

„Имам медали за Спешъл Олимпикс Сирия, но сега ще се състезавам за Спешъл Олимпикс България“, сподели Нина Ал Рифаи от отбора по плуване.

„Ще се състезавам. И да не победя, важното е да бъда смел в опита си“, припомни мотото на световното движение Спешъл Олимпикс Виктор Христов от отбора по езда, който е и представител на атлетите в Управителния съвет на Спешъл Олимпикс България.

На събитието присъстваха още Пламен Кръстев, член на управителния съвет на фондация “Български спорт”, д-р Христо Христозов – Национален директор на Спешъл Олимпикс България, националните треньори, родители, представители на българските спортни федерации партньори на Спешъл Олимпикс, спонсори и медии.

На официалната церемония бяха представени атлетите, които представляват България на най-голямото спортно събитие за годината и техните треньори. Спешъл Олимпикс България получи квота от 18 атлета с интелектуални затруднения на възраст от 14 до 42 години от 10 български общини (София, Варна, Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич)  в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон,конна езда, плуване, силов трибой, тенис.

СНИМКИ ОТ ИЗПРАЩАНЕТО ПРИ МИНИСТЪР КРАСЕН КРАЛЕВ МОЖЕ ДА СВАЛИТЕ ОТТУК.

Последната възможност за изпращане на делегацията е на 8 март 2019 в 8.00 ч. на Терминал 2 на Летище София, преди излитането на атлетите за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби (Обединени арабски емирства).

В периода 14 – 21 март 2019 година в Абу Даби ще участват повече от 7500 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации и ще споделят своята радост с над 3000 официални гости, 20 000 доброволци и близо 500 000 зрители по трибуните.

Националната делегация се завръща от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби на 22 март 2019 в 20.30 ч. на Терминал 2 на Летище София. Резултатите от учстието на българските атлети ще бъдат представени на пресконференцията на 25 март 2019 от 11.00 ч. в Пресклуб „България“.

Националната кампания ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!, посветена на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019, се подкрепя от Министерството на младежта и спорт, община София, община Варна, община Банско, община Ихтиман, община Пловдив, община Благоевград, община Стара Загора, община Смолян, община Бургас, община Добрич, Българска федерация по лека атлетика, Българска федерация по бадминтон, Българска федерация по плуване, Българска федерация по конен спорт, Българската федерация по боче, Българска федерация по тенис, Българската федерация по силов трибой, Национална спортна академия, Софийски университет „Департамент Спорт“, Специализирана болница за активно  лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина „Проф.д-р Димитър Шойлев” ЕАД, Фитнес „Атлетик“, Храни „Жика“, Турски Авиолини, Ездови клуб „Конкур“,  Лайтхаус Голф енд Спа АД, движение „Хранкооп“, Среда груп, „Студио 1+1“, ITDK, Business Soft Systems, Work Stream, Бултоп, Джей Си Деко Имидж АД, Метрополитен АД, Фондация „Български спорт“, Фондация „Проспорт“, Граждански институт, Плевенски обществен фонд „Читалища“, Българското национално радио, Българската национална телевизия, Нова Телевизия, Пресклуб „България“ и 25 национални, регионални и местни медии, корпоративни и граждански организации и 333 индивидуални дарителя.

В рамките на кампанията ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО! Спешъл Олимпикс България стартира сайта WWW.FAN.BG за постигане на широка разгласа за участието и постиженията на атлетите с интелектуални затруднения, за които спортът създава възможност да развиват своята физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, да създават приятелства и да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, другите атлети на Спешъл Олимпикс и обществеността.

В сайта WWW.FAN.BG са публикувани личните истории на атлетите от националната делегация и техните видео визитки, както и две видео представяния на участието и постиженията на българските атлети в Световните игри на Спешъл Олимпикс. Видеата са съобразени с телевизионния формат от до 30 секунди и са достъпни за сваляне и разпространение: ТУК

Подкрепете Българския отбор като станете официален партньор на националната кампания ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО! Ще се радваме  в периода до 06 април 2019 година:

  • да публикувате във вашите издания, предавания, на Вашата интернет и фейсбук страница информация за българското участие на Световните игри‘2019 и линк към страницата на кампанията – FAN.BG;
  • да регистрирате Вашата медия като ФЕН КЛУБ на българския отбор за АбуДаби‘2019 на интернет страницата FAN.BG/CLUBS;
  • „ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С РЕШИТЕЛНИТЕ!“ – като организирате представяне сред Вашия екип на българския отбор и участието в Световните игри, които може да намерите на FAN.BG/NEWS;
  • отдадени фенове от Вашaта медия да харесат фейсбук страницата на Спешъл Олимпикс България и подкрепят българския отбор, като се включат в НАЦИОНАЛНИЯ ФЕН КЛУБ;
  • участвате в церемониите по изпращане и посрещане на атлетите във Вашия град: FAN.BG/CEREMONY2019/

 

За да подкрепите лично участието на българските атлети в Световните игри‘2019, каним Вашия екип да се обедините около идеята за БЕЛИЯ КАРТОН – символ на спорта за развитие и мир  и да споделите с хората около Вас вашето съпричастие към социалната мисия на спорта:

  1. ВЗЕМЕТЕ бял лист хартия и го СГЪНЕТЕ, за да получите вашия БЯЛ КАРТОН
  2. НАПРАВЕТЕ СНИМКА на себе си (или на групата)

с вдигнат) БЯЛ КАРТОН (Бъдете оригинални!)

  1. ПУБЛИКУВАЙТЕ Вашата снимка нa НАЦИОНАЛНИЯ ФЕН КЛУБ с надписа: ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!, за да демонстрирате вашата подкрепа
  2. ИЗПРАТЕТЕ до 06 април 2019 вашата снимка на STANI@FAN.BG за участие в националния конкурс, резултатите от който ще бъдат обявени на 08 април 2019 г на национална пресконференция по повод 6 АПРИЛ, обявен от ООН за Международен ден на спорта за развитие и мир, като първите 50 участника публикували снимки ще получат специални награди.
  3. СПОДЕЛЕТЕ с всички ваши приятели, така че и те да могат да се присъединят към движението и да вземат участие в инициативата „БЯЛ КАРТОН“

 

За повече информация: Диана Банчева – координатор на Националната кампания ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО! тел. 0885 321 361, ел. поща: diana@sreda.net

Leave a Reply