АТЛЕТИТЕ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ В ПОДКРЕПА НА „БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“ 2019/2020

По покана на екипа на Президента на Република България, атлети на Спешъл Олимпикс България и националните им треньори се включиха в кампанията за набиране на средства за подпомагане на лечението на деца в рамките на „Българската Коледа“.  По време на благотворителния концерта на 25.12.2019 в Народния театър „Иван Вазов“ бяха изпратени близо 500 000 дарителски есемеси.

Участие в „Българската Коледа“ взеха Ваня Иванова и Таня Иванова от отбора по лека атлетика и националният треньор по лека атлетика Дима Халилямова. Ваня Иванова завоюва златен медал на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби през март 2019.

Призив за дарение отправиха Нина Ал Рифаи и Харис Хаджиев от отбора по плуване и техният национален треньор Боряна Туманова. Харис Хаджиев завоюва златен медал на Световните летни игри на на Спешъл Олимпикс в Абу Даби през март 2019.

Илиана Цветанова и Виктор Христов от отбора по конна езда и националният треньор Стоица Аргилашки също подкрепиха кампанията. Отборът по конна езда на Спешъл Олимпикс България завоюва най-много медали на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби през март 2019.

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива продължава през цялата 2020 година.Всеки може да подкрепи кампанията с SMS на номер 1117.

Репортаж за кампанията и концерта по Нова ТВ: „Българската Коледа” събра над 1,9 млн. лв. в подкрепа на болните деца 

Leave a Reply