Условия за ползване на телевизионно съдържание за световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019

Aбу Даби и Обединените арабски емирства ще бъдат домакин на най-голямото спортно и хуманитарно събитие в света през 2019 – Световните игри на Спешъл Олимпикс между 14 – 22 март 2019. Фокус на игрите е приобщаването на Решителните – хора с интелектуални затруднения – чрез силата на спорта. Те ще бъдат най-мащабните Световни летни игри в историята на Спешъл Олимпикс с участието на над 7,200 атлета от повече от 192 държави. Церемонията по откриване на 14 март се очаква да привлече 45 000 гости, а милиони ще могат да я наблюдават, благодарение на излъчването на ESPN и световната им мрежа от партньори, както и на медиите в Абу Даби.

Представяме накратко вълнуващата програма за игрите през 2019, които ще покажат трансформиращата сила на спорта и потенциала на атлетите с интелектуални затруднения.

ESPN, в партньорство с чрез местния телевизионен оператор Abu Dhabi Media/AD Sports, ще предлагат безпрецедентно пълно покритие с телевизионно съдържание за събитието и ще възможности и съдействие за телевизионни оператори, които желаят да излъчат унилатерално съдържание.

Съдържанието ще бъде във формат 1080/50i & 1080/60i с коментар на английски и на арабски език.

ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЖИВО

По време на 14-те дни от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс през 2019, местният оепратор ще произведат приблизително 300 часа живо външно телевизионно разпространение, която ще покрие:

 • Церемониите по откриването и по закриването;
 • Дневно предаване на живо на спортовете: лека атлетика, плуване, футбол, баскетбол и волейбол;
 • Допълнително предаване на живо на спортовете: конна езда, кану-каяк, силов трибой, и други спортове;
 • Напълно готови Световни новини на английски език с включвания на живо или запис от спортните прояви с включени графики и графични елементи. Тези програма ще се излъчва средно по 7-8 часа във всеки от дните на състезанието.

Всяко включване на живо от състезание или мач ще включва: начални и финални заглавия, двуезични графики и лицензирана музика.

Ще бъдат предоставени стандартизирани инструкции с възможности за вход / изход на цялото съдържание на живо.

 

Програмна схема на ESPN

ЧЕТВЪРТЪК
14.03.2019
ЦЕРЕМОНИЯ ПО ОТКРИВАНЕ
ПЕТЪК
15.03.2019
ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ
СЪБОТА
16.03.2019
ВЕЧЕРНО ШОУ
СЪБОТА
16.03.2019
ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ
НЕДЕЛЯ
17.03.2019
ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ
СЪБОТА
17.03.2019
ВЕЧЕРНО ШОУ
ПОНЕДЕЛНИК
18.03.2019
ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ
ПОНЕДЕЛНИК
18.03.2019
ВЕЧЕРНО ШОУ
ВТОРНИК
19.03.2019
ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ
ВТОРНИК
19.03.2019
ВЕЧЕРНО ШОУ
СРЯДА
20.03.2019
ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ
СРЯДА
20.03.2019
ВЕЧЕРНО ШОУ
ЧЕТВЪРТЪК
21.03.2019
ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ
ЧЕТВЪРТЪК
21.03.2019
ВЕЧЕРНО ШОУ
ЧЕТВЪРТЪК
21.03.2019
ВЕЧЕРНО ШОУ
ПЕТЪК
21.03.2019
НАЙ-ДОБРОТО

ПАКЕТИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ

 • 52-минутни дневни акценти с коментар на английски и на арабски език;
 • Дневен репортаж – приблизително 5 мин.
 • Цветови функции, достъпни за изтегляне като допълнително приложение или съдържание на уебсайта;
 • Пакетирано излъчване на английски език на спортове, които не се отразяват от външното живо предаване;
 • Екранен пакет, включително заглавия, рекламни заставки, преходи и анимации.

Пакетното съдържание ще може да се сваля чрез сателитен линк  и Протокол за пренос на файлове (FTP) всеки ден по време на Световните летни игри.

ЛИЦЕНЗИРАНЕ И ДОСТАВКА НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ESPN И НА НОВИНИТЕ

Телевизионните оператори ще имат достъп до готово съдържание на ESPN и Световните новини за излъчване на техните територии (включително гео-блокирани онлайн платформи), подлежащи на условията на не-изключителни лицензи за излъчване, които трябва да бъдат подписани между операторите и  ESPN. Операторите не могат да покриват официалните церемонии и спортните състезания със свои екипи за живо излъчване.

ESPN International ще предостави церемониите по откриването и закриването, както и програмата по дневните акценти на лицензирани оператори посредством своя сателит срещу еднократна такса от 1 000 щатски долара за целия период. Данните за достъп до сателитите ще бъдат предоставени непосредствено преди началото на Световните игри.

Моля, вижте Приложението с цените за програмите на Световните игри на Сешъл Олимпикс АБу Даби 2019 (на английски език).

Всяко лице, което желае да има достъп до пълното живо съдържание на Световните новини може да го направи свободно със свои технически средства. Съдържанието ще е достъпно през централизиран сателитен линк. Други планове за разпространение и заплащане могат да бъдат договорени с екипа по излъчване на Световните игри на Спешъл Олимпикс въз основа на локацията и мащаба и съответните изисквания за това.

НОВИНИ И СПЕЦИАЛНИ ПОКРИТИЯ

Операторите могат да изпратят свои екипи за новини и специални покрития за Световните игри на Спешъл Олимпикс 2019 спрямо стандартизираните правила за достъп на външни оператори. Правилата ще бъдат детайлизирани в отделен документ в началото на февруари 2019.

Докато само ESPN и AD Sports имат ексклузивни права да излъчват на живо церемониите по откриване и закриване, както и спортните състезания, външните оператори могат да получат достъп до кадри от вътрешните оператори /посредством Местния организационен комитет на Спешъл Олимпикс/ и да използват съдържанието, при спазване на условия за позоваване.

МЕДИЙНА АКРЕДИТАЦИЯ

Достъпът до залите и пространствата на Игрите /с изключение на тези, които са на открито/ ще се осигурява въз основа на медийна акредитация. Всеки може да се регистрира за Медийна Акредитация онлайн в системата на Спешъл Олимпикс. Регистрацията е безплатна и е отворена до 10 март 2019. Призовават се операторите да се регистрират възможно най-скоро, за да има достатъчно време за проверки и одобрение на поисканите акредитации.

Акредитацията за медии е достъпна на: https://registrations.connect.specialolympics.org/auth/login/media/

Осигурява достъп до световния пресцентър на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс и информация, съобщения и снимки от игрите на място или от България

Заснемането извън залите и пространствата на провеждане на Игрите ще се регулира от националните регулации в Обединените арабски емирства. Това означава, че са необходими разрешителни от местните медийни власти – управлявани от Националния медиен съвет. Заявките за разрешителни са достъпни онлайн. Местният организационен комитет ще даде повече разяснения във връзка с подаването на тези заявления.

ЕДНОСТРАННИ УСЛУГИ И ОБОРУДВАНЕ

Местният оператор може да съдействат на външни оператори, които желаят да запазят оборудване за едностранно излъчване на място. Тя съдържа:

 • Репортер и позиции на камерата в смесени зони за провеждане на игрите (https://www.abudhabi2019.org/sports/venues);
 • Позиция за свръзка за цялото съдържание в Международния център за излъчване;
 • Място за продукции в Международния център за излъчване;
 • Логистична подкрепа.

КОНТАКТИ

За повече информация за Съдържание за излъчване от Игрите на Спешъл Олимпикс 2019 свържете се с:

World Feed/ESPN Programming: Licensing & Delivery

Chris Haber

Head of Broadcast – Special Olympics World Games 2019

+971 50 572 6087

chris@worldsport.ae

 

News/Feature Crews: Credentialing & Access

Paula Kim or Nagham Qanadilo

Media Operations – Special Olympics World Games 2019

mediacreds@abudhabi2019.org

 

СВЕТОВНИ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС – АБУ ДАБИ‘2019

В периода 14 – 22 март 2019 Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби (Обединени арабски емирства) ще бъдат най-голямото спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации и ще споделят своята радост с над 3000 официални гости, 20 000 доброволци и близо 500 000 зрители по трибуните.

Спешъл Олимпикс България получи квота от 18 атлета с интелектуални затруднения в спортовете – лека атлетика (2 жени и 2 мъже), бадминтон (1 жена и 1 мъж), плуване (1 жена и 1 мъж), боче (1 жена и 1 мъж), вдигане на тежести (1 мъж и 1 жена), тенис на корт (1 жена и 1 мъж) и конна езда (2 жени и 2 мъже). Ръководството на Спешъл Олимпикс България предостави възможност на общините, които са приели Декларацията за достъп до спорт, да номинират атлети за участие в българската делегация за Световните летни игри‘2019 – София, Варна, Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич.

Първите Световни игри на Спешъл Олимпикс се проведоха през 1968 и оттогава се провеждат като световно спортно събитие на високо ниво. Световните игри на Спешъл Олимпикс насочват общественото внимание към талантите и уменията на хора с интелектуални затруднения и са носител на събирателната енергия на повече от 120 000 състезания, които се провеждат всяка година от местно до регионално ниво.

Под патронажа на Негово превъзходителство Шейх Мохамед Бин Зайед Нахаян Световните игри в Абу Даби ще бъдат най-голямото приобщаващо състезание на Спешъл Олимпикс досега, с включването на хора с интелектуални затруднения във всеки аспект на събитието.

За повече информация www.AbuDhabi2019.org;  www.FAN.bg

Leave a Reply