Ученици от СУ “Любен Каравелов” – Несебър се присъединиха към кампанията “ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА”

С тренировки по футбол и баскетбол, в Европейската футболна седмица 2021 и в Европейската седмица на спорта 2021 се включиха уениците на специалния педагог Силвия Стамболиева от РЦПППО-Бургас.

Николай (5 клас) и Марио (9 клас) са възпитаници на СУ “Любен Каравелов” – Несебър. Обичат да спортуват и с радост учатваха в спортните празници – част от националната кампания на Спешъл Олимпикс България ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

Те получиха грамоти от Спешъл Олимпикс България за положените от тях усилия за приобщаване чрез спорт.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2020 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България.

Leave a Reply