Спортен празник „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО“ в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Угърчин

Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Угърчин демонстрираха своите спортни възможности по време на спортен празник, проведен в рамките на се националната кампания на Спешъл Олимпикс България ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

Спортът обединява, създава възможности учениците да проявяват смелост, да изпитват радост, както и да  да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, връстници и приятели, независимо от техните различия  и умения.

Всички участници получиха грамоти от Спешъл Олимпикс България за положените от тях усилия за приобщаване чрез спорт.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2021 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България.

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка, както и други занимателни спортни игри.

 

Leave a Reply