Виктор Христов, Спешъл Олимпикс София

Отбор по конна езда

Национален треньор: Люба Аргилашка и Стоица Аргилашки

Виктор е едно от лицата на Спешъл Олимпикс България. Той е винаги усмихнат, всеотдаен и много упорит в подготовката си за участие в състезания. Участва в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс в Австрия през 2017 в дисциплината бягане със снегоходки, но е дисквалифициран заради значително по-добрите си резултати по време на игрите.

Виктор е на 36 години, спортува от 11 години и е част от отбора по конна езда на СпешълОлимпикс България в Световните летни игри в Абу Даби през март 2019. Тренира два пъти седмично в Ездови клуб „Конкур“, в конна база Ниеса в Ихтиман.

Освен да спортува активно, Виктор участва в организацията на всяко събитие на Спешъл Олимпикс България. От 2018 г. е член на Управителния съвет на Спешъл Олимпикс България, като представител на атлетите.

Ето какво казва Вики за подготовката си и ролята на Спешъл Олимпикс в живота му:

Спортът ми помага да се развивам физически, но ми дава и по-голямо самочувствие. Особено пътуването и участието през 2017 ми помогна да преодолея много свои страхове. Участвах в международно състезание, макар и да не спечелих.

Спортувам всеки ден, защото това ми помага да развивам мускулатурата си, за цялото тяло, ставам по-здрав и по-силен.

В Спешъл Олимпикс България най-много харесвам това, че организацията помага на хората да се развиват, да се състезават, да печелят медали, да се радват и да успяват да представят достойно България пред света. 

Моето лично постижение, с което най-много се гордея е това, че успявам да показвам дух, смелост и гордост да представя България, да гледам напред и да не се предавам. 

Мечтая да постигна колкото се може повече медали за България. Но и да не спечеля, важно е да бъда смел в опита си.

Спортът ми дава кураж, смелост и много радост, че мога да се включа в състезанието и да намеря много нови приятели. Спешъл Олимпикс промени живота ми коренно, защото мога се състезавам с приятели извън средата, извън вкъщи, да прекравам повече време с моите приятели. Тук срещнах моята приятелка, която много обичам и тя много ме обича, за мен това е безценно. 

Най-голямото предизвикателство, с което съм се справял, е самостоятелността, това да се справям без своите родители, сам да постигам целите си. Така показвам, че съм смел и мога да се справям по-добре.

Сега представлявам атлетите в Упрвителния съвет на Спешъл Олимпикс. Това за мен е голяма чест и радост, но и голяма отговорност.

В свободното си време обичам да се срещам с моите приятели, по-специално с моята приятелка Илияна, която също е част от Спешъл Олимпикс и се гордея много с нея. 

Чувствам се щастлив.

Програма на състезанията по конна езда

Международен спортен курорт Al Forsan Абу Даби
Английска обездка
16 - 18 март 2019
Паркур
19 март 2019

Резултати

Дата
Час
Дисциплина
Обездка
19.03.2019
16.30
Сребърен медал
Паркур
16.03.2019
15.50
Бронзов медал
Английска езда
18.03.2019
10.00
Бронзов медал

Галерия

Те ги подкрепят:

10 български общини

7 български спортни федерации

333 български дарители

С медийното партньорство на:

Благодарим за корпоративната подкрепа на:

Благодарим за гражданската подкрепа на: