“Вие сте за пример на всички млади смолянчани”

На 28.02.2019 в Гербовата зала в община Смолян се състоя официалната церемония по изпращането на атлетите за Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби през март – Николай Бърдев от отбора по силов трибой и Харис Хаджиев от отбора по плуване. Двамата атлети са най-младите в отбора от 18 души, който ще се състезава заедно с още 7000 атлети от 192 държви на най-голямото спортно първенство за годината. Младежите получиха подаръци от кмета Николай Мелемов, който им пожела успех и да се върнат с много медали. „Вие ще бъдете пример за всички млади смолянчани, че можеш да успяваш само трябва да се бориш“ , каза кметът  Николай Мелемов.

На церемонията присъстваха зам.кметът Венера Аръчкова, директорът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, директорът на училището, в което участ двете момчета – Професионална гимназия по техника и технологии “Христо Ботев” инж. Мария  Жайгарова, директорът на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ г-н Колев, партньор на Спешъл Олимпикс Смолян, родители, журналисти и партньори.  На церемоният присъства и националният треньор на отбора по бадминтон на Спешъл Олимпикс България Александър Димитров.

Николай и Харис признаха, че се готвят усилено за важното участие под ръковосдството на личния си треньор Милка Манева и очакват да спечелят – ако не медали, поне приятели.

Leave a Reply