Ученици от ОУ „Георги Бенковски“ – Бургас отговориха на ФИТ5 предизвикателството и се включиха в Европейската футболна седмица 2021

Учениците на ресурсния учител Красимира Митева от РЦПППО – гр. Бургас, които се включиха в Европейската футболна седмица 2021, отговаряйки на предизвикателството ФИТ5 на Спешъл Олимпикс България.

Близнаците Иван и Илиян, Йоан-Марти, Робето и Александър учат в ОУ „Георги Бенковски“ – Бургас.

Двете братчета са запалени по баскетбола. Йоан-Марти харесва колоезденето, а Роберто и Александър се справят отлично във футбола. Всички те спортуват активно и пият много вода. Хранят се здравословно като предпочитат плодове, кисело мляко и месо, а понякога с удоволстве похапват мусака.

Г-жа Митева награди всички деца от своята рупа с грамоти, предоставени от Спешъл Олимпикс България за положените от тях усилия за приобщаване чрез спорт.

Предизвикателството ФИТ5 е в рамките на програмата „Забавен фитнес“ на Спешъл Олимпикс България и се проведе от 20 септември до 10 октомври 2021 по повод Европейската седмица на спорта 2021.

През 2021 г. Спешъл Олимпикс България продължава кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2021 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България.

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка, както и други занимателни спортни игри.

 

Leave a Reply