И второкласници от ОУ “Панайот Пипков”, град Ловеч участваха в кампанията “Приобщаването е революция”

Второкласниците от ОУ  “Панайот Пипков”  град Ловеч, с класен ръководител Марияна Божанова днес се включиха в кампанията “Приобщаването е революция” като се състезаваха в различни спортни игри. Взеха участие и учениците със специални образователни потребности с ресурсен учител Иваничка Станева. Да играем заедно е забавно според участниците в състезанията.

Всички  те получиха грамоти от Спешъл Олимпикс България за положените от тях усилия за приобщаване чрез спорт.

През 2021 г. Спешъл Олимпикс България продължава кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2021 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България. 

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка, както и други занимателни спортни игри.

Leave a Reply