ОУ “Христо Ботев” в с.Румянцево, общ. Луковит се включи в кампанията “Приобщаването е революция”

Дъждовното време не попречи на учениците от IV клас с класен ръководител г-жа Гетова и ресурсен учител г-жа Гегова в ОУ “Христо Ботев”, с. Румянцево, общ. Луковит, да се включат днес в кампанията на Спешъл Олимпикс България в рамките на Европейската седмица на спорта 2021 “Приобщаването е революция”.
Учителите бяха подготвили много състезателни игри, в които да участват всички ученици според възможности си, заедно да спортуват и да се забавляват. Всеки един от тях разбра, че може да вземе участие в спорт, който харесва и обича.
Всички  участници получиха грамоти от Спешъл Олимпикс България за положените от тях усилия за приобщаване чрез спорт.

През 2021 г. Спешъл Олимпикс България продължава кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2021 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България. 

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка, както и други занимателни спортни игри.

Leave a Reply