ДГ 68 „Патиланско царство“ – Стара Загора отпразнува Европейската футболна седмица 2021

С футболен мач и задружни игри с топка отбелязахаЕвропейската футболна седмица 2021 на Спешъл Олимпикс в ДГ 68 „Пантиланско царство“ – Стара Загора.

В спортния празник се включиха 42 деца, 7 от които със специални образователни потребности. Инициативата на детската градина се проведе в рамките на националната кампания на Спешъл Олимпикс България ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА, които продължават и тази година.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2021 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България.

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка, както и други занимателни спортни игри.

 

Leave a Reply