ИСУ “Св. св. Кирил и Методий”- Велинград с участие в Европейската футболна седмица 2021

За поредна година учениците от ИСУ “Св. св. Кирил и Методий” се включиха в инициативата “Европейски ден на спорта в училище”. И през тази учебна година ученици от 5 до 12 клас приеха предизвикателството да покажат своя спортен дух и ентусиазъм в различни спортни игри и състезания, да се раздвижат и повишат своята физическа активност чрез различни физически упражнения и много танци.

За учениците от 5-7 клас бяха организирани футболни срещи за момчета и народна топка за момичета. Учениците от 8-9 клас пък показaха своите завидни танцови умения, като се включиха в традиционен флашмоб. Учениците от 10- ти клас участваха във волейболни състезания, а дванадесетокласниците показаха физически упражнения и проведоха утринна гимнастика на ученици от 5-7 клас.  Всичко това се случи с огромно желание и спортен дух!

Всички ученици получиха грамоти от Спешъл Олимпикс България за положените от тях усилия за приобщаване чрез спорт.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2021 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България.

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка, както и други занимателни спортни игри.

Leave a Reply