ОУ,,ЕКЗАРХ АНТИМ I” – ПЛОВДИВ С ГОЛЯМ СПОРТЕН ПРАЗНИК ЗА #EFW2022

150 деца на възраст от 10г до 13г. от 5, 6, и 7 клас на пловдивското ОУ „Екзарх Антим I” се включиха в спортен празник в рамките на кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по време на Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс‘2022. Празникът се проведе на 23 май 2022.

Смесени отболи от всички паралелки се включиха в игрите по футбол и нардона топка.

Организатори на училищния спортен празник са Александър Стоилов – учител по физическо възпитание и спорт, Кристиан Моллов – учител по физическо възпитание и спорт, както и учители и класни ръководители на паралелките.

През 2022 година Европейската футболна седмица #EFW2022 на Спешъл Олимпикс се провежда в периода 20 – 29 май и е в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids.

През 2022 година Спешъл Олимпикс България продължава кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

В рамките на националната кампания и Европейската футболна седмица в периода 20–29 май 2022 г. Спешъл Олимпикс България покани Центровете за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата от Пазарджишка, Сливенска, Старозагорска, Плевенска, Ловешка, Бургаска, Ямболска, Варненска, Добричка, Русенска, Силистренска, Разградска, Великотърновска, Габровска, Пловдивска, Смоленска, Хасковска, Кърджалийска, Търговищка, Шуменска, Благоевградска, Монтанска, Видинска и Софийска области да организират училищни промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО по футбол и народна топка с участие на СМЕСЕНИ ОТБОРИ на младежи със и без интелектуални затруднения.

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка.

Leave a Reply