ФУТБОЛЕН ТУРНИР В ОУ “ИВАН ВАЗОВ”, МОНТАНА, В РАМКИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ФУТБОЛНА СЕДМИЦА’2022

60 ученика от 1ви до 7ми клас взеха участие във футболен турнир, проведен на 26 май 2022г. в Четвърто ОУ “Иван Вазов “, гр.Монтана.

Спортният празник се организира в рамките на кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! на Спешъл Олимпикс България и е част от събитията за Европейска футболна седмица на Спешъл Олимпикс‘2022.

Футболният турнир в Четвърто ОУ “Иван Вазов “, гр. Монтана се проведе в три възрастови групи:

  1. 1-2 клас;
  2. 3-4 клас;
  3. 5-7 клас.

Момичетата също се включиха като подкрепяха своя отбор с мажоретни танци.

Спортният празник се организира и проведе от учителите  Християн Владимиров и Панайот Кашанов.

 

През 2022 година Европейската футболна седмица #EFW2022 на Спешъл Олимпикс се провежда в периода 20 – 29 май и е в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids.

През 2022 година Спешъл Олимпикс България продължава кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

В рамките на националната кампания и Европейската футболна седмица в периода 20–29 май 2022 г. Спешъл Олимпикс България покани Центровете за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата от Пазарджишка, Сливенска, Старозагорска, Плевенска, Ловешка, Бургаска, Ямболска, Варненска, Добричка, Русенска, Силистренска, Разградска, Великотърновска, Габровска, Пловдивска, Смоленска, Хасковска, Кърджалийска, Търговищка, Шуменска, Благоевградска, Монтанска, Видинска и Софийска области да организират училищни промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО по футбол и народна топка с участие на СМЕСЕНИ ОТБОРИ на младежи със и без интелектуални затруднения.

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка.

Leave a Reply