Зимните игри на Спешъл Олимпикс в Казан се отлагат за януари 2023

By 31.08.2021 December 31st, 2021 Новини

Спешъл Олимпикс Интернешънъл взе решение за отлагане на провеждането на Световните зимни игри в Казан с една година. Решението е взето след месеци на консултации с експерти в областта, с оглед на растящата заболяемост от Делта варианта на Ковид-19, и с грижа за здравето и безопасността на атлети, доброволци, треньори, и фенове.

Заради растящото разпространение на Делта варианта на Ковид-19 много делегации няма да могат да пътуват зад граница.

Отлагането на Световните зимни игри в Казан за 2023 година ще даде възможност на атлетите да се подготвят и да участват, да се проведат високо-квалифицирани състезания, и множество културни събития и други приобщаващи дейности.

Спешъл Олимпикс България ще се представлява от делегация от 14 атлети на Световните зимни игри Казан‘2022. Атлетите ще се състезават в 4 спортa – алпийски ски (2 мъже и 2 жени), ски бягане (2 мъже и 2 жени), бягане със снегоходки (2 мъже и 2 жени) и за пръв път – във фигурно пързаляне (1 мъж и 1 жена).

Отлагането с една година е подчинено и на целта от провеждане на мащабно събитие, което да превърне Игрите във вдъхновяващ модел за приобщаване в Русия и по целия свят.

Спешъл Олимпикс продължава да работи с формирания екип, за да се проведат Световните зимни игри в Казан през януари 2023 г.

За повече информация:  https://www.specialolympics.org/stories/news/special-olympics-world-winter-games-kazan-postponed-to-january-2023

Leave a Reply